dimecres, 24 de juliol del 2013


Èxit dels versos d’Estellés a la tercera jornada del Festival de Poesia del Prat de Llobregat

La tercera jornada del Festival de Poesia va ser una nit d’aplaudiments, de música, poesia i bona interpretació. Tot barrejat sota el paraigües sota les paraules del poeta de Burjassot Vicent Estellés (1924 – 1993). El Festival estrenava escenari, en aquesta edició, a la plaça porxada del Cèntric, i la nit no va poder sortir millor. 

Unes 80 persones van voler gaudir des del principi del recital. A més a més, la gent que s’anava incorporant durant l’hora i mitja que va durar l’espectacle no va marxar fins el final. Al micròfon l’actor Francesc Anyò interpretant amb molta intenció i emoció els poemes d’Estellés. Borja Penalva, un cantautor que amb la seva guitarra i l’acordió, va acompanyar les paraules d’Anyò. Va resultar una combinació molt bona, que arrencava els aplaudiments del públic al finalitzar cada poema. 

Els poemes es barrejaven amb les cançons i l’espectacle semblava a l’alçada dels grans cantautors com a Urquijo, Goñi, Sabina o Raimon i Lluïs Llach, aquest darrer amb el que Penalva ha arribat a treballar. 
La veu d’Anyò interpretava l’obra d’Estellés, que parlava de la vida quotidiana de postguerra. És una poesia costumista, amb molt de sexe, sensualitat i amor. Un llenguatge de carrer però amb molt de vocabulari. Valencià, és clar. 

Molts dels versos son reivindicatius, fent referència a la resistència (terme molt emprat en referir-se a la lluita dels Països Catalans). Fins i tot, Penalva va interpretar una cançó dedicada a la “pàtria lliure”. Ni la lletra més política ha fet perdre aplaudiments d’un públic que en tot moment ha gaudit. Des de les persones de més edat fins als joves que també s’han donat cita al Cèntric en aquesta jornada de poesia. 

En finalitzar el recital, els dos artistes van rebre més de dos minuts d’aplaudiments sense parar, cosa que els va obligar a tornar a l’escenari. Sí, com els artistes musicals més reconeguts. Amb ‘Calcuta’ han complert el desig del públic i han tornat a rebre un sonor aplaudiment. En definitiva, un èxit absolut de l’Estellés de mà en mà. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada